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2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.19

昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。

【091】Question

Select one of the following groups of fisherman type toji.

  1. Echigo Toji

  2. Tanba Toji

  3. Nanbu Toji

  4. Noto Toji


【092】Question

Select one shochu produced only on Amami Oshima Island in Kagoshima.

  1. Kome shochu

  2. Mugi shochu

  3. Kokuto shochu

  4. Soba shochu


【093】Question

Select one alcohol percentage as defined in the definition of sake in the Sake Tax Law.

  1. Less than 20%

  2. Less than 22%

  3. Less than 24%

  4. Less than 25%

【094】Question

Select one requirement for rice suitable for sake brewing.

  1. There is no shinpaku

  2. The rice grain is small

  3. It is soft rice

  4. High protein content


【095】Question

Select one main production area of sake brewing rice "Sakemirai".

  1. Iwate

  2. Yamagata

  3. Ibaraki

  4. Gifu

答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。

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