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2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.22

昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。

【106】Question

Select one process that lowers the product temperature and suppresses the growth of yeast in order to concentrate on saccharification in the first half of the Shubo making process.

  1. Utase

  2. Waki-tsuki

  3. Kumi-kake

  4. Fukure-yudo


【107】Question

Select one date for Choyo-no-sekku.

  1. May 5

  2. July 7

  3. September 9

  4. November 11


【108】Question

Select one aroma from the Maillard reaction found in aged-type sake.

  1. great burdock

  2. coffee

  3. cashew nuts

  4. bitter almond

【109】Question

Select one aroma found in aged old sake.

  1. iron

  2. rice flour

  3. caramel

  4. honeysuckle


【110】Question

Select one year that Dewasansan was bred at the Yamagata Prefectural Agricultural Experiment Station.

  1. 1938.

  2. 1985.

  3. 1989.

  4. 1997.

答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。

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