見出し画像

2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.26

昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。

【126】Question

In shochu production, select one moromi day in which the first moromi allows the yeast to multiply and ferment.

  1. 3 days

  2. 4 days

  3. 5 days

  4. 6 days


【127】Question

In shochu production, select one maximum temperature for the first moromi.

  1. 30℃

  2. 40℃

  3. 50℃

  4. 60℃


【128】Question

Select one year in which the rotating drum and sankaku-dana were introduced in shochu production.

  1. 1903.

  2. 1912.

  3. 1924.

  4. 1961.

【129】Question

In shochu production, select one appropriate answer for how many days of koji making sankaku-dana is used.

  1. Day 1

  2. Day 2

  3. Day 3

  4. Day 4


【130】Question

In shochu production, select one appropriate name for what is called shubo.

  1. first-stage moromi

  2. second-stage moromi

  3. three-step fermentation

  4. four-step fermentation

答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。

ここから先は

778字

¥ 100

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?