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2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.8

昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。

【036】Question

Select one sake rice that is delicate and difficult to make, but produces a sake with a gentle flavor that has a relaxed depth and delicacy.

  1. Iwai

  2. Aiyama

  3. Omachi

  4. Akita-sake-komachi


【037】Question

Select one sweet potato variety that has a high terpene aroma component.

  1. Beni Hayato

  2. Aya Murasaki

  3. Joy White

  4. Murasaki Masari


【038】Question

Select one sake that goes well with hard cheeses.

  1. Aged sake

  2. Kijo-shu

  3. Junmai ginjo-shu

  4. Kimoto Junmai-shu

【039】Question

Select one appropriate explanation for haze-mawari.

  1. Mycelium covers the entire steamed rice

  2. The amount of fungi on the surface of the koji is called haze-mawari

  3. The amount of fungi inside the koji is called haze-mawari

  4. Mycelium is growing only on a portion of the steamed rice


【040】Question

Select one sake that goes well with fresh goat cheese.

  1. Daiginjo-shu

  2. Junmai ginjo-shu

  3. Kimoto Junmai-shu

  4. Jukusei Koshu of Junmai ginjo-shu

答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。

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