2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.23
昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。
【111】Question
Select one Dewasansan variety registration year.
1985.
1987.
1997.
2006.
【112】Question
Select one cheese to pair with Junmai ginjo-shu.
cheddar cheese
washed-rind cheese
fresh cheese
Bloomy-rind cheese
【113】Question
Select one prefecture that has been focusing on sake brewing research since the early Showa period (1926-1989), establishing the only prefectural sake brewing laboratory in Japan at that time.
Nagano
Niigata
Kyoto
Hyogo
【114】Question
In shochu brewing, what is it called when a portion of the third or fourth day of another first moromi is used in place of pure culture yeast?
Mizu-koji
Sashi-moto
Blend
Trimming
【115】Question
In the distillation of shochu, select one liquid that comes out of the outlet first.
water
moromi
essence
alcoholic liquid
答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。
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