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2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.23

昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。

【111】Question

Select one Dewasansan variety registration year.

  1. 1985.

  2. 1987.

  3. 1997.

  4. 2006.


【112】Question

Select one cheese to pair with Junmai ginjo-shu.

  1. cheddar cheese

  2. washed-rind cheese

  3. fresh cheese

  4. Bloomy-rind cheese


【113】Question

Select one prefecture that has been focusing on sake brewing research since the early Showa period (1926-1989), establishing the only prefectural sake brewing laboratory in Japan at that time.

  1. Nagano

  2. Niigata

  3. Kyoto

  4. Hyogo

【114】Question

In shochu brewing, what is it called when a portion of the third or fourth day of another first moromi is used in place of pure culture yeast?

  1. Mizu-koji

  2. Sashi-moto

  3. Blend

  4. Trimming


【115】Question

In the distillation of shochu, select one liquid that comes out of the outlet first.

  1. water

  2. moromi

  3. essence

  4. alcoholic liquid

答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。

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