見出し画像

2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.28

昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。

【136】Question

Select one prefecture where green cedar balls began to be hung under the eaves of breweries during the new sake season.

  1. Akita

  2. Kyoto

  3. Nara

  4. Hyogo


【137】Question

Select one that involves the formation of isoamyl acetate.

  1. Enzyme

  2. Yeast

  3. Fatty acids

  4. Caproic acid


【138】Question

Select one appropriate explanation for the relationship between water, yeast and taste.

  1. Vigorous fermentation increases acid production by yeast

  2. Vigorous fermentation decreases acid production by yeast

  3. More minerals in the water will decrease yeast growth

  4. Yeast growth is more active when water contains fewer minerals

【139】Question

Select one year in which the number of licensed sake breweries reached 4,021.

  1. 1945.

  2. 1955.

  3. 1965.

  4. 1975.


【140】Question

Select one term that is allowed to be used in the optional description labeling of sake.

  1. gokujo

  2. saiko

  3. dai-ichi

  4. daihyo

答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。

ここから先は

934字

¥ 100

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?