2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.28
昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。
【136】Question
Select one prefecture where green cedar balls began to be hung under the eaves of breweries during the new sake season.
Akita
Kyoto
Nara
Hyogo
【137】Question
Select one that involves the formation of isoamyl acetate.
Enzyme
Yeast
Fatty acids
Caproic acid
【138】Question
Select one appropriate explanation for the relationship between water, yeast and taste.
Vigorous fermentation increases acid production by yeast
Vigorous fermentation decreases acid production by yeast
More minerals in the water will decrease yeast growth
Yeast growth is more active when water contains fewer minerals
【139】Question
Select one year in which the number of licensed sake breweries reached 4,021.
1945.
1955.
1965.
1975.
【140】Question
Select one term that is allowed to be used in the optional description labeling of sake.
gokujo
saiko
dai-ichi
daihyo
答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。
ここから先は
¥ 100
この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?