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2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.27

昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。

【131】Question

In shochu making, select the highest temperature on the second day of koji making.

  1. 40℃

  2. 50℃

  3. 60℃

  4. 70℃


【132】Question

Select one event in the history of shochu making in 1559.

  1. Carpenter's wing graffiti

  2. Jorge Alvarez reports

  3. Use of black koji mold becomes widespread in the production of sweet-potato shochu

  4. Sweet potatoes are introduced to Ibusuki City, Kagoshima, and cultivation spreads


【133】Question

Select one steaming process in which rice is moved by a mesh belt conveyor through a steam-rich tunnel.

  1. Koshiki

  2. Ro

  3. Wagama

  4. Continuous rice cooling machine

【134】Question

Select one appropriate term to describe the degree of steamed rice dissolution in terms of % concentration.

  1. baume

  2. gen-ekisu

  3. sake meter value

  4. alcoholic content


【135】Question

Select one region in Niigata Prefecture with the most snow.

  1. Joetsu Region

  2. Chuetsu Region

  3. Shimoetsu Region

  4. Sado Island

答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。

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