見出し画像

2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.9

昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。

【041】Question

Select one prefecture that has a layer of coarse sandy soil called massa soil.

  1. Ishikawa

  2. Kyoto

  3. Hyogo

  4. Hiroshima


【042】Question

Select one prefecture where Mahoroba Hana Yeast was researched and developed.

  1. Aomori

  2. Akita

  3. Fukushima

  4. Yamagata


【043】Question

Select one sweet potato variety that produces a diacetyl odor like yogurt or red wine.

  1. Aya Komachi

  2. Beni Hayato

  3. Aya Murasaki

  4. Joy White

【044】Question

Select one alcohol concentration limit at which sake yeast can generally ferment.

  1. 13-14%.

  2. 15-18%.

  3. 18-20%.

  4. 21-23%.


【045】Question

Select one person who isolated Hana-kobo.

  1. Hisayasu Nakata

  2. Kinichi Nojiro

  3. Genichiro Kawachi

  4. Senzaburo Miura

答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。

ここから先は

778字

¥ 100

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?