2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.24
昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。
【116】Question
Select one distillation method of shochu that easily yields fruit aromas (esters).
Vacuum distillation
High pressure distillation
Atmospheric distillation
Steam distillation
【117】Question
Select one distillation method of shochu that results in less oily components.
Vacuum distillation
High pressure distillation
Atmospheric distillation
Steam distillation
【118】Question
Select one appropriate one, about how many days or less does tana-kikan in the shochu koji making period end?.
1 day
2 days
3 days
4 days
【119】Question
Select one common rice polishing ratio for rice koji in shochu
60%
70%
80%
90%
【120】Question
Select one event in the history of shochu in the 1970s.
Stainless steel distiller expands
6:4 hot water ratio increases shochu's visibility
Sweet potato shochu booms and sales of major manufacturers increase
Soft barley shochu, coupled with clever commercials, is widely accepted by consumers
答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。
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