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古都 特別純米 福実鳥(Koto Special Junmai Fukumidori)

2021年夏に募集したクラウドファンディングで生まれた、京都産山田錦100%使用 純米酒「福実鳥」が「福実鳥 古都 特別純米」としてレギュラー商品化。
箔押しでラベルモチーフとなった鳥は、頭の羽がキュートな田んぼの貴婦人と呼ばれる「タゲリ」。
黒と白で表現したのは幸せを運ぶ「コウノトリ」。
環境が美しい土地を好むこの二羽は米農家さんにとって幸せの象徴。
良い環境で米造りができることは嬉しく、自信も持てるんだとか。
私達が京都産山田錦をお願いしている契約農家さんのところにもこの二羽は来てくれるそう。「この日本酒を飲んだ人に福が実りますように。」そんな想いを込めたお酒です。
山田錦特有のふくよかな味わいと優しくまろやかな口当たり。後口はスルリと軽快。

The junmai sake “Fukumitori” using 100% Yamada Nishiki from Kyoto, which was created through a crowdfunding campaign in the summer of 2021, will be made into a regular product as “Fukumitori Koto Tokubetsu Junmai”. The leaf-stamped bird that became the label motif is the lapwing, which is called the lady of the rice fields and has cute feathers on its head. The stork that carries happiness is expressed in black and white. These two birds, who love land with a beautiful environment, are a symbol of happiness for rice farmers. It is said that he is happy and confident that he can grow rice in a good environment. It seems that these two birds will also come to the contracted farmer where we order Yamada Nishiki from Kyoto. "May the people who drink this sake be blessed with good fortune." Yamada Nishiki's characteristic full-bodied taste and gentle, mellow mouthfeel. The aftertaste is smooth and light.

・特別純米 Special Junmai
特別純米
とは、通常の純米酒に比べて特別な造り方をしたものをいいます。この商品は、純米吟醸と同等に原料米の精米歩合が60%です。
Special Junmai is a sake made in a special way compared to regular Junmai sake. This product has a rice polishing ratio of 60%, which is the same as Junmaiginjo.

アルコール分 15% Alcohol 15%
このお酒のアルコール分は、加水調整しているため一般的な日本酒の度数です。
冷酒から熱燗まで、幅広い温度帯でお楽しみいただけます。
The alcohol content of this sake is adjusted with water, so it is a common Japanese sake. From cold sake to hot sake, you can enjoy it in a wide temperature range.

・原料米品種 京都産「五百万石」「京の輝き」
 Variety name of raw material rice「gohyaku mangoku」「kyono kagayaki」

・京都で開発された吟醸酵母「京の琴」を使用しています。
We use Ginjo yeast "Kyono Koto" developed in Kyoto.

佐々木酒造株式会社 Sasaki sake Brewery

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