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松の司


松瀬酒造は滋賀県に位置し、日本酒業界における有機農法への取り組みの第一人者である蔵元。杜氏を務めるのは43歳の石田敬三氏です。洗練された旨味が楽しめる「生酛造り」に注力しながらも、地元滋賀の恵まれた素材を十分に生かした酒造り目指しています。
 
「松の司 生酛純米 限定生原酒」は穏やかでしっとりした落ち着きを感じられる、典型的な生酛のスタイル。やや辛口ながらもほのかな甘みによる優しい口当たり、蒸したご飯の香りに少々のアニス、ヨーグルトのような乳製品を中心に、カシューナッツや白桃などの優しく複雑な香りも楽しめます。
初夏に楽しんでいただきたい一本です。
 
Matsuse Sake Brewery, located in Shiga, is the pioneer of organic farming of Japanese Sake. The chief brewer is Keizo ISHIDA, who is a young, new generation of Sake industry. They are focusing on ‘Kimoto’, Sake making method featuring sophisticated ‘UMAMI’. Their vision is to realize the sake making method of making use of the materials of their homeland Shiga.
 
This sake ‘Matsu no Tsukasa’ gives you gentleness and calmness. It is the typical style of Kimoto. The sweetness is off-dry, but you can feel a gentle attack on the palate at first. The aromas are composed of steamed rice, some anis and yogurt. A hint of cashew nuts and peaches contribute to overall additional complexity.
Please enjoy this in the early summer.

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