![見出し画像](https://assets.st-note.com/production/uploads/images/118606945/rectangle_large_type_2_15a115ff9b9f7e592e46f8b2dbf4637c.jpeg?width=1200)
माटाको भाडा
NAME – PRABIN BASTAKOTI
NAGASAKI INTERNATIONAL UNIVERSITY
भाग एक
हासामीमा रहेको ऐतिहासिक गाउँ, जुन माटाको भाडा
![](https://assets.st-note.com/img/1697005634589-R9LBJgyXWw.jpg?width=1200)
हरू बनाउनमा प्रसिद्ध छ, यो १०० वर्ष पुराना छ। त्यहाँ रहेको
प्रसिद्ध ठाउँ मध्ये हामी पिज्जा बनाउने ठाउँमा गयौँ। यो ठाउँ पनि १०० वर्ष भन्दा पुरानो रहेछ । यहाँको कलाकर्मी दाईहरूले हामीलाई कसरी बनाइन्छ भनेर सिकाउनु भयो । पहिले भाडा बनाउने सामाग्रीहरु यतै पाइन्थ्यो भने अहिले चाहिँ कुमामोतोको आमाकुसा बाट ल्याउनु पर्ने रहेछ।
![](https://assets.st-note.com/img/1697005676635-EoLT9uzBSF.jpg?width=1200)
![](https://assets.st-note.com/img/1697005788651-FXtDKWnkKP.jpg?width=1200)
![](https://assets.st-note.com/img/1697005990803-eGiGboLkPo.jpg?width=1200)
![](https://assets.st-note.com/img/1697006056494-ooO5e5Gm6c.jpg?width=1200)
भाग दुई
हासामिमा रहेको दोस्रो जानै पर्ने ठाउँ भनेको त्यहाँ भएको पुरानो रेस्टुरेन्ट जुन पिज्जा को लागी प्रसिद्ध छ यहाँ दाउरामा पकाइन्छ । अझै विशेष के छ भन्ने यो बनाउने ठाउँमा पहिले माटोको भाडाहरू बना इन्थ्यो । यो रेस्टुरेन्ट पनि अति नै रमाइलो छ ७०,८० वर्षका बूढ़ा हजुरबा हजुरआमा हरुले चलाउनु भएको रहेछ उहाँहरु सँग रमाइलो कुराकानी गर्दै उहाँहरु सँग-सँगै पिज्जा बनाउन पनी पाइदो रहेछ । उहाँहरू संग बनाउन पाउदा हामीबि
देशी विद्यार्थीहरूले जापानका पुराना भाषाहरू पनि सिक्ने अवसर पाएयौ।
この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?