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キルホーマン カサド

バーボン樽とポルトガル産赤ワイン大樽とのマリアージュ

アイラ島産ピートをたっぷりと焚き込んだフェノール値46ppmのヘビーピーテッド麦芽を使用し、ファーストフィルバーボンバレルで6年間熟成させた38樽をヴァッティング後、チャ―リングの度合いを変えた2つのポルトガル産レッドワインのバット(6,000リットルの大樽)に移し、2年間マリッジした限定品です。実際の熟成期間はトータル8年ですが、今回の赤ワイン大樽のサイズがSWA(スコッチウイスキーアソシエーション)で認められていなかったことにより、バットでの熟成期間はカウントされず、6年熟成になります。世界で12,900本の限定リリースで、日本へは516本の入荷です。
通常サイズの赤ワイン樽よりも熟成がゆっくりと進む6,000リットルという大きな樽で追熟することで、赤ワイン樽由来のベリーやスパイスのキャラクターが強く出すぎず、バーボン樽由来のバニラやトフィーの香りや味わいも感じられ、キルホーマンのスモーキーな酒質と調和しています。

A marriage of bourbon barrels and large Portuguese red wine barrels

This is a limited edition made with heavily peated malt from Islay, with a phenolic value of 46 ppm, aged for 6 years in first fill bourbon barrels, vatted in 38 barrels, then transferred to two Portuguese red wine vats (6,000 liters) with varying degrees of charring, and marinated for 2 years. After vatting, the wine was transferred to two Portuguese red wine vats (6,000 liter barrels) with different degrees of churning and married for two years. The actual maturation period is a total of 8 years, but due to the fact that the size of the red wine casks was not approved by the SWA (Scotch Whisky Association), the maturation period in the vats was not counted, resulting in a 6-year maturation. It is a limited release of 12,900 bottles worldwide, with 516 bottles coming to Japan. The wine is aged in large 6,000 liter barrels, which mature more slowly than regular-sized red wine barrels, so the berry and spice characters from the red wine barrels do not come out too strongly, and the vanilla and toffee aromas and flavors from the bourbon barrels are also present, harmonizing with the smoky quality of the Kilhorman. The aromas and flavors of vanilla and toffee from the bourbon barrels are also present.

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