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ヴィーガンバーガー屋さんへの道のり

2024年夏。
突然、ヴィーガンハンバーガー屋さんを始めようと思い立った。
そのことに関して、そしてこの4年間のいろいろな思いをノートに綴っていこうと思う。

私がなぜヴィーガンハンバーガー屋を自分で始めようかと思ったかというと、日本にはおいしいヴィーガン料理屋さんがとても少なく、プラントベースが浸透していないから。

今年旅行したメルボルン、そして出張で行ったベルリン、共に食の多様性が進んでいて、街のレストランでは食の選択肢が非常に豊かだった。ユダヤ教やイスラム教の友人と外食することだってそんなに難しくは無い(今身近にいるわけではないけどw)。
そして海外で食べるプラントベースの料理はリアルでホントに美味しい。そこに驚いた。美味しさへの追求を全く諦めてない。それは消費者がそれを求めているから研究開発が進むのだ。何故日本はこんなに遅れをとっているのだろう。

現在絶賛会社員。定年まであと7年。エネルギッシュに生きていけるのは恐らくあと15年が良いところ。じゃあやりたいことはもうやってしまおう。いま出来ないようなら、この先将来で出来るわけがない。やるなら今!。生き金を生かせるには今なのだ。

がんばれ、私。楽しもう、私。とりあえず一歩前へ進もう!

The Road to a Vegan Burger Shop

In the summer of 2024, I suddenly decided to start a vegan hamburger shop. I would like to write a notebook about it and my various thoughts over the past four years.
The reason why I decided to start my own vegan hamburger shop is because there are very few good vegan restaurants in Japan, and the plant pace is not widespread.
Both Melbourne, where I traveled this year, and Berlin, where I went on a business trip, have a very diverse food scene, with a great variety of food choices in the city's restaurants.  It is not difficult to eat out with Jewish or Muslim friends (not that I have any close to them now).  And the plant-based food I ate abroad was real and really tasty.  I was surprised there.  They have not given up the pursuit of deliciousness at all.  It is because consumers are demanding it, which is why research and development is progressing.  Why is Japan so far behind?
Currently an acclaimed company employee.  I have 7 years left until retirement.  I will probably be able to live energetically for another 15 years.  So, let's do what I want to do.  If I can't do it now, there is no way I can do it in the future.  The time to do it is now!  Now is the time to make the most of my life's savings.
Let's go for it, let's have fun, let's take one step forward!

MBO

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