添削版

Good evening.

I just got back from the Philippines.
I hadn't had kotsukotsu (pork bone) ramen yet, so
I went to a ramen restaurant for lunch today.

Today I would like to introduce the Tonkotsu Ramen that Subaru sometimes goes for.

The restaurant I visited was Ramen Factory FUKUMEN, which has a store in Tsubosa, located on the edge of Fukuoka City.

As soon as I entered the restaurant, there was a ticket machine, so I bought a meal ticket, took off my shoes, and entered the restaurant.

I wanted to eat thick Tonkotsu Ramen today.
So, I ordered the store's most popular menu item, Tonkotsu MEN (thick).

This restaurant had posted on their Instagram that they serve a creamy, non-chemical, ramen that doesn't smell like pork bones!

When the ramen arrived
The creamy, cloudy soup is topped with a large piece of qinggengcai (Chinese green vegetable) and pinkish, cold-cooked chashu (pork cutlet)!
It looks completely different from traditional tonkotsu ramen

When I actually tried it, I didn't taste any strong pork bone flavor.
However, the noodles, which resemble Chinese noodles, are delicious in the creamy soup with just the right amount of saltiness and texture on the tongue!

The chashu pork was especially tasty and tender, not crumbly, but chewy and tasty with a meaty flavor.

And the soup is also creamy, so even though it is pork bone broth, the soup goes down a treat!

Frankly speaking, my impression is
I was looking for the original pork bone broth, so there was something missing.

However, I thought it was just right for those who want a different kind of pork bone ramen or those who think that pork bone ramen is a little too strong tasting.

If you have time, you should definitely try it!


こんばんは。

フィリピンから帰ってきて
まだこってり豚骨ラーメンを食べてなかったので
今日のお昼にラーメン屋に行ってきました。

今日はたまにあるスバルがいく豚骨ラーメン紹介します。

訪れたお店は福岡市の端っこにある曰佐にお店を構えるラーメン製作所FUKUMEN さん

入るとすぐに券売機があったので私は食券を買い、靴を脱いで入店

今日は濃厚豚骨ラーメンが食べたいという気持ちだったので
このお店の王道メニュー豚骨MEN (こってり)を注文

このお店は無化調のクリーミーで、豚骨臭くないラーメンを提供しているとインスタグラムに掲載していた

いざラーメンが届くと
白濁のクリーミーなスープにトッピングには大きなチンゲン菜、そしてピンク色に光る低温調理されたチャーシューがある
昔ながらの豚骨ラーメンとは全く違う見た目

実際に食べてみると強い豚骨の味は感じなかった
しかし、ちょうどいい塩気で舌触りのいいクリーミーなスープに中華麺に似た麺が絡んでいておいしい

特にチャーシューがおいしく柔らかくて崩れるチャーシューじゃなく歯ごたえがあり肉の味がしておいしかった

そして、スープもクリーミーなので豚骨なのにスープがすすむ

率直な感想としては
元祖豚骨を求めていたので何か物足りなさはあった

しかし、いつもとはちょっと違う豚骨ラーメンが食べたい人や豚骨ラーメンは少し味が強すぎると思っている人にとってはちょうどいい豚骨ラーメンかなと思った

ぜひ時間があれば皆さんも行ってみては

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