貧しいアフリカの学童にシロアリとミミズを食べさせるという、英国政府が支援する物議を醸す実験が行われる
貧しいアフリカの学童にシロアリとミミズを食べさせるという、英国政府が支援する物議を醸す実験が行われる
2022年10月7日(金) by: Cassie B.
(ナチュラルニュース)昆虫を食べることの悪影響が懸念されているにもかかわらず、虫を食べることで栄養価が高まるかどうかを調べることを目的とした実験で、貧しいアフリカの子供たちが被験者として使われているそうです。
今、イギリス政府の資金提供で、昆虫を使った食品を食べることが子供たちの栄養に与える影響を探る実験が行われている。ジンバブエの7歳から11歳の貧しい小学生を対象に、1年間、毎日モパネワームと兵隊シロアリの粉を混ぜた食事を与えています。研究者は、これが彼らの身長、体重、栄養、認知機能にどのような影響を与え、学校の成績に影響を与えるかを調べます。
プロジェクトの概要では、昆虫はこの地域では「文化的に受け入れられる」食品であるとされていますが、その利用は主に、不作や干ばつの時期に栄養失調を防ぐ必要がある農村地域の人々に、つまり最後の手段として限定されています。プロジェクトの説明では、「昆虫の摂取と健康との間のメカニズム的な関連性は不明」としながらも、ミネラル、必須脂肪酸、アミノ酸の供給源であると主張しています。
ジョセフ・マーコラ博士など一部の専門家は、昆虫の常食は危険であると警告している。例えば、昆虫にはキチン質が含まれているが、これはアレルギーを誘発し、炎症を強く起こすことが研究で明らかになっている、と指摘している。
カリフォルニア大学サンフランシスコ校のある研究は、キチンがテストマウスの肺でアレルギー性の炎症反応を引き起こすことを明らかにし、研究者は、"吸い込んだキチンにさらされた結果、喘息に対してより脆弱な個人がいるのではないか "という研究を促しているのです。
別の研究では、昆虫は、一般的なアレルゲンであるエビのような甲殻類と同じように、アレルギー反応を引き起こす可能性があることが示されました。甲殻類と昆虫が同じ節足動物であることを考えると、個人によってはアレルギーを誘発する能力が似ているのも納得がいきますね。
2019年の研究では、評価した昆虫養殖場の81%に寄生虫が見つかったことで、昆虫摂取の他の問題点が指摘されました。そのうち91のケースで、発見された寄生虫は「人間にとって病原性の可能性がある」もので、この研究は食用昆虫を "人間や動物の寄生虫の過小評価された貯蔵庫 "とすることに拍車をかけています。
また、多くの昆虫は、人間の排泄物、動物の死体、腐った食物など、バクテリアの発生源となる腐敗物を餌としているため、野生の昆虫は特に危険な食用に選ばれています。昆虫から検出される細菌には、カンピロバクターや大腸菌など、人間を病気にすることが知られているものがあります。
また、昆虫は丸ごと食べることが多いため、農薬や重金属などの化学物質による汚染の可能性もあります。
ビル・ゲイツ、世界経済フォーラムが昆虫食を推進
この研究に携わった英国政府や関係者は、こうした危険性を承知していたと考えるのが自然だろう。つまり、社会的に最も恵まれない人々が、危険な実験の被験者として利用されている可能性があるということだ。
また、近年、より持続可能な食生活のために、肉をコオロギなどの昆虫に置き換える動きが活発になっているが、これには環境問題も絡んでいると思われる。
例えば、「グレート・リセット」の背後にある世界経済フォーラムは、昨年、「昆虫に我々の食糧システムにふさわしい役割を与える時だ」と主張し、Business Insiderのビデオでは、コオロギは「環境破壊なしに牛肉よりタンパク質が多い」と自慢している。
全米最大の個人農地所有者であるマイクロソフトのビル・ゲイツは、2019年に10万ドルを昆虫農業スタートアップに投資し、虫には "世界を養える範囲がある "と主張している。もちろん、ゲイツ自身が昆虫を食べようと思っている証拠は見つからない。
悲しいことに、アフリカでの医療実験には、長く恐ろしい歴史がある。ジンバブエで17,000人以上のHIV感染女性に同意なしに実験薬を投与した実験や、1990年代にナイジェリアでファイザー社が行った200人以上の子供に実験薬を投与し、後にその家族の一部がインフォームドコンセント違反に基づく訴訟を起こした例など、多くの事例がある。今回の実験が、ジンバブエの家族にとって悲惨な結果に終わらないことを願うばかりである。
この記事のソースは以下の通り:
ライフサイト・ニュース・ドット・コム
CANR.MSU.edu
原文:
Poor African schoolchildren being fed termites and worms in controversial experiment backed by UK government
Friday, October 07, 2022 by: Cassie B.
(Natural News) Poor African children are being used as the subjects in an experiment aimed at finding out whether bug consumption can enhance their nutrition despite concerns about the negative effects of eating insects.
Right now, an experiment is underway funded by the UK government exploring the effects of eating insect-based foods on children’s nutrition. As part of the experiment, poor elementary school children in Zimbabwe between the ages of 7 and 11 are being given meals of mopane worms with soldier termite flour every day across a period of one year. Researchers will look at how this affects their height, weight, nutrition and cognitive function in terms of school performance.
Although a project summary claims that insects are “culturally acceptable” as food in the region, their use is largely restricted to those in rural communities who need to prevent malnutrition during times of poor harvests and droughts – in other words, as a last resort. The project description states that “the mechanistic link between insect consumption and health is missing” but claims they are sources of minerals, essential fatty acids and amino acids.
Some experts, such as Dr. Joseph Mercola, have warned that regular insect consumption can be dangerous. He points out, for example, that insects contain chitin, which has been shown in studies to induce allergies and is highly inflammatory.
One study from the University of California San Francisco revealed that chitins can trigger allergic inflammatory responses in the lungs of test mice, prompting researchers to study whether some individuals have a greater vulnerability to asthma as a result of exposure to “inhaled chitin.”
Another study showed insects have the same potential to trigger an allergic reaction as crustaceans like shrimp, a common allergen. When you consider the fact that crustaceans and insects are both arthropods, it makes sense that they have a similar capacity for triggering allergies in some individuals.
A study in 2019 pointed to other problems with insect consumption when 81 percent of insect farms assessed were found to have parasites. In 91 of those cases, the parasites discovered were “potentially pathogenic for humans,” spurring the study to label edible insects “an underestimated reservoir of human and animal parasites.”
There’s also the fact that many insects feed on decaying matter such as human waste, animal corpses, rotten food and other sources of bacteria, making wild-caught insects a particularly risky choice for consumption. Some of the bacteria known to make humans sick that have been found in insects include Campylobacter and E. coli.
Moreover, because insects are often eaten whole, they are susceptible to chemical contamination via pesticides and heavy metals.
Bill Gates, World Economic Forum among those pushing insect consumption
It’s logical to assume that the UK government and others involved in the study would have done some background research and would be aware of these dangers, which means that this could well be yet another example of society’s most disadvantaged people being used as test subjects in risky experiments.
There is also likely an environmental element at play, with a large push seen in recent years to replace meat with crickets and other insects on the pretense of finding more sustainable eating habits.
For example, the World Economic Forum, which is behind the “Great Reset,” argued last year that it was time to “give insects the role they deserve in our food systems,” while a Business Insider video boasted that crickets have “more protein than beef, without any of the environmental damage.”
Microsoft’s Bill Gates, one of the nation’s biggest private farmland owners, invested $100,000 in an insect farming startup in 2019 that claims bugs have the “scope to feed the world.” Of course, we can’t find any evidence that Gates himself is willing to eat insects.
Sadly, medical experimentation in Africa has a long and horrific history. Among the many examples are a test in Zimbabwe in which more than 17,000 women with HIV were given an experimental drug without consent and a test in Nigeria in the 1990s by Pfizer in which more than 200 children were given an experimental drug; some of their families later won a lawsuit based on violation of informed consent. We can only hope that this experiment on young children won’t end in devastation for Zimbabwean families.
Sources for this article include:
LifeSiteNews.com
CANR.MSU.edu