見出し画像

オンライン国際料理教室3月6日

1.概要

3月6日に国際料理教室Zoomにて開催予定です。
これはインドネシアからです。英語にて進めるので、語学に興味のある人もぜひ、入っていただければ、と思います。

2.詳細

3月6日にも国際料理教室zoomにて開催予定です。
これはインドネシアからです。英語にて進めるので、語学に興味のある人もぜひ、入っていただければ、と思います。

インドネシア ニニンさんのZoomクッキング

こんにちは。インドネシアに帰国したニニンさんに久しぶりにお料理を見せてもらうことになりました。クックパッドにある簡単で美味しい、珍しいインドネシアのスナックです。

ぜひ、一緒に作ってみてください。また、珍しいお料理なので見ていただくだけでも楽しいです。参加費は無料〜です。

3月6日 土曜日 日本時間、18時よりZoomにて開催:
インドネシア🇮🇩おつまみ落花生せんべい
 https://cookpad.com/recipe/4024277?view=classic#share_url
インドネシア ニンさんの芋団子ロビロビ
 https://cookpad.com/recipe/3316896?view=classic#share_url

☆下準備

①落花生せんべい
粉類を計量、ココナッツミルク、落花生、レモンリーフは細かく刻む、中華鍋などに揚げるための油を用意して、事前に温めておいて下さい。
キャンドルナッツは入れなくてもいいですが、レモンリーフはあれば素晴らしい香りでできます。なければ青ネギのみじん切りなど、お好みで入れてください。シラスもあればいいですね。
②芋団子ロビロビ
サツマイモ1本を蒸してマッシュしておいて下さい。スーパーの焼き芋でも代用できると思います。椰子砂糖は無ければ黒砂糖を、タピオカ粉が無ければ片栗粉を代用してください。

参加のお申し込みはFacebookメッセージやLINE、もしくはメールにてご連絡さい。zoomのリンクをお送りいたします。

横浜国際料理教室

(英文案内) 

★ ★ ★ ★ ★ ★ 
Indonesia Nining's Zoom cooking

Hello. Our friend Nining, who returned to Indonesia, will show me the Indonesia cooking. A simple, delicious and rare Indonesian snack on Cookpad Japan recipes.
Please try to make it together. Also, it's a rare dish, so it's fun just to see it. Participation fee is free ~.

Saturday, March 6th, from 18:00 Japan time 
Held at zoom.
① Indonesia 🇮🇩 Snacks Peanut rice crackers
https://cookpad.com/recipe/4024277?view=classic#share_url
② Indonesia 🇮🇩 Ninja's potato dumpling robi robi
https://cookpad.com/recipe/3316896?view=classic#share_url

☆ Preparation
① Peanut rice crackers
Weigh the flour, coconut milk, chop peanuts, and lemon leaf into small pieces, prepare oil for frying in a wok, and warm it in advance.
You don't have to add candle nuts, but lemon leaf gives it a nice scent. If not, add chopped green onions as you like. If you have baby sardines ,you can make another version.
② Potato dumpling robi robi
Steam and mash one sweet potato. I think you can use a supermarket roasted sweet potato as a substitute. If you don't have coconut sugar, use brown sugar, and if you don't have tapioca powder, use potato starch.

To apply for participation, please contact us via Facebook message, LINE, or email. We will send you a zoom link.

横浜国際料理教室


この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?