Q. 輸出品目分類【HOS1】

■Question.

輸出統計品目表(抜粋)を参照して下記品目の品目番号をchoice

Canned beef curry (Containing meat of bovine animals 27%, onions 9%, potatoes 9% & curry sauces 55%)


■Choice.

0910.91 1002


1602.50 0001


2103.90 2006


■Reference.

輸出統計品目表(抜粋)


第 9 類 コーヒー、茶、マテ及び香辛料

1 第 09.04 項から第 09.10 項までの物品の混合物は、次に定めるところによりその所属を決定する。
(a) 同一の項の二以上の物品の混合物は、その項に属する。
(b) 異なる項の二以上の物品の混合物は、第 09.10 項に属する。 第 09.04 項から第 09.10項までの物品((a)又は(b)の混合物を含む。)に他の物品を加えて得た混合物のうち、当該各項の物品の重要な特性を保持するものについてはその属する項は変わらないものとし、その他のものについてはこの類に属さず、混合調味料にしたものは第 21.03 項に属する。



第 16 類 肉、魚又は甲殻類、軟体動物若しくはその他の水棲(せい)無脊椎(せきつい)動物の調製品

2 ソーセージ、肉、くず肉、血、魚又は甲殻類、軟体動物若しくはその他の水棲(せい)無脊椎(せきつい)動物の一以上を含有する調製食料品で、これらの物品の含有量の合計が全重量の 20%を超えるものは、この類に属する。この場合において、これらの物品の二以上を含有する調製食料品については、最大の重量を占める成分が属する項に属する。前段及び中段のい
ずれの規定も、第 19.02 項の詰物をした物品及び第 21.03 項又は第 21.04 項の調製品については、適用しない。



第 21 類 各種の調製食料品

1 この類には、次の物品を含まない。 

⒠ ソーセージ、肉、くず肉、血、魚又は甲殻類、軟体動物若しくはその他の水棲(せい)無脊椎(せきつい)動物の一以上を含有する調製食料品で、これらの物品の含有量の合計が全重量の 20%を超えるもの(第 16 類参照。第 21.03 項及び第 21.04 項のものを除く。)



Chapter 09  Coffee, tea, maté and spices

Notes.

1.- Mixtures of the products of headings 09.04 to 09.10 are to be classified as follows:
(a) Mixtures of two or more of the products of the same heading are to be classified in that heading;
(b) Mixtures of two or more of the products of different headings are to be classified in heading 09.10.
The addition of other substances to the products of headings 09.04 to 09.10 (or to the mixtures referred to in paragraph (a) or (b) above) shall not affect their classification provided the resulting mixtures retain the essential character of the goods of those headings. Otherwise such mixtures are not classified in this Chapter; those constituting mixed condiments or mixed seasonings are classified in heading 21.03.



Chapter 16 Preparation of meat, of fish or of crustaceans, molluscs or other aquatic invertebrates


Chapter 21 Miscellaneous edible preparations




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