Tatlı Patatesin Faydaları Nelerdir? Tatlı (Kırmızı) Patates Yemek Hangi Hastalıkları Önler?

"Tatlı patates", orta Amerika'ya özgü gülme çiçeği ailesinin bir sebzesidir, ancak esas olarak Asya'da üretilir ve özellikle Uzak Doğu'da birçok kıta ve ülkede talep görmektedir. Bilinen klasik patates sebzeleri ile karşılaştırıldığında, lif bakımından yüksek, kalorisi düşük ve besleyicidir, çünkü glüten içermez.

Yeni Yugil Üniversitesi Gaziosman Paşa Hastanesi diyet uzmanı neslişa Bozkaya Gök bize 3 günlük tatlı patates diyeti verdi.

Orta boy tatlı patateslerin besin değeri (ağırlık 130g):

Karbonhidratlar-26,2 g
Protein-2.04 g
Yağ-0.065 g
Elyaf-3,9 g
Kalsiyum-39mg
Potasyum-438mg
Sodyum-71,5 mg
C vitamini-3.12 mg
A vitamini-922ug
Bunlara ek olarak, tatlı patatesler vücudumuzu serbest radikallerden koruyan antioksidanlar açısından zengin bir besin kaynağıdır.

https://www.begonya.com/tatli-patatesin-faydalari-nelerdir/

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?