見出し画像

【米国農務省・USDA 食品成分】Apricots [生(raw)と乾燥(dried)]


【米国農務省・USDA】FoodData Centralの検索結果 
【食品成分】 
・Apricots 生(raw) [食品No.63103010]
URL> https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/2344717/nutrients

・Apricots 乾燥(dried) [食品No.62104100]
URL> https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/2344692/nutrients


【参考】
【文科省・食品データベース】「あんず生」「あんず乾」

【文科省・食品データベース・検索結果・可食部100g当たり】「あんず生」「あんず乾」

検索要領

【文科省・食品データベース・検索要領】




Wikipedia EN URL> https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apricot


 An apricot is a fruit, or the tree that bears the fruit, of several species in the genus Prunus.
 Usually an apricot is from the species P. armeniaca, but the fruits of the other species in Prunus sect. Armeniaca are also called apricots.

【Nutrition】
 In a 100-gram amount, raw apricots supply 48 Calories and are composed of 11% carbohydrates, 1% protein, less than 1% fat, and 86% water (table). Raw apricots are a moderate source of vitamin A and vitamin C (12% of the Daily Value each).

【Dried apricots 】
 Dried apricots are a type of traditional dried fruit. The world's largest producer of dried apricots is Turkey.[31] When treated with sulfur dioxide (E220), the color is vivid orange. Organic fruit not treated with sulfur dioxide is darker in color and has a coarser texture. When apricots are dried, the relative concentration of nutrients is increased, with vitamin A, vitamin E, potassium, and iron having Daily Values above 25% (table).


〜[Excerpted from above wikipedia]

〜[上記wikipediaの日本語翻訳は次の通り。翻訳にはアプリ「DeepL」を使用。]
 アプリコットは、プルヌス属のいくつかの種の果実、または果実をつける木である。
通常、アンズはP. armeniaca種のものであるが、Prunus sect.アルメニアカの果実もアプリコットと呼ばれる。

【栄養】
 100グラム中48キロカロリーで、炭水化物11%、タンパク質1%、脂質1%未満、水分86%である(表)。生のアプリコットは、ビタミンAとビタミンCの適度な供給源である(それぞれ1日摂取量の12%)。

【干しあんず】
 ドライアプリコットは伝統的なドライフルーツの一種。世界最大のドライアプリコット生産国はトルコである。二酸化硫黄(E220)で処理すると、鮮やかなオレンジ色になる。二酸化硫黄で処理されていないオーガニック・フルーツは色が濃く、食感も粗い。アプリコットを乾燥させると、相対的に栄養素の濃度が高くなり、ビタミンA、ビタミンE、カリウム、鉄のデイリーバリューは25%を超える(表)。





この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?