ソルガムにはポリフェノールやGABAが豊富 Sorghum is rich in polyphenols and GABA.


== English translation (Original is in Japanese below) ==
Sorghum.
I suppose this is popular in Africa.
When I looked up the agricultural products of African countries, I often found this name.
However, I had never heard of it in Japan.

I found this article on March 31, 2009.
"Nagano City and Shinshu University end joint sorghum research."
https://www.asahi.com/articles/ASP3Y72KHP3TUOOB007.html

This article says 
The fruits are harvested around October every year and processed into food. The sorghum does not contain allergens and contains about 10 times as much polyphenols as coffee, which is said to be useful in preventing lifestyle-related diseases. In an effort to capitalize on these advantages, a "health food competition" was held for sorghum. This led to the commercialization of confectioneries, beer, coffee, and other products.

I have no knowledge of the uses of sorghum in African countries.
I think it is important for those who are growing sorghum in Africa to know that these characteristics can be promoted more and can be made into processed products.

==Japanese version (original) ==
ソルガム(Sorghum)。
アフリカの国の農産物について調べるとこの名前がよくでてきました。
でも、日本では聞いたことがありませんでした。

こんな記事を見つけました。21年3月31日の記事です。
「長野市と信大、ソルガム共同研究に区切り」

記事にはこのような説明があります。
”毎年10月ごろに収穫する実は、食品に加工する。アレルギー物質を含まず、生活習慣病予防などに役立つとされるポリフェノール含有量はコーヒーの約10倍で、血圧降下やストレスを和らげる作用が報告されているGABA(ギャバ)も豊富だ。こうした利点を生かそうと、ソルガムの「健康食品コンペティション」も開催。菓子やビール、コーヒーなどの商品化につながった。”

私はアフリカの国々でのソルガムの用途についてはまったく知識がありません。
アフリカでソルガムを育てている人たちが、こうした特徴をもっと宣伝して加工品にもできるのではないかということを知ることは大切なことだと思います。

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