理解1時間、シャドー40分

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【green tea】
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お茶は水の次に世界で飲まれてるのみものである。お茶はすばらしい甘い匂いがする。昔から人々は長い間お茶を飲んでいる。お茶の始まりは中国で、4000年以上前から発見された。今日、インドと中国はもっとも大きな輸出国であるが、オーストラリアでもお茶を見つけることができる。

彼の仕事は収穫期にお茶を摘むことである。大きな芝刈り機のように。摘んだ葉は工場へ出荷する。全てのタイプのお茶は同じ植物から来ている。ここではグリーンティーに作られる。グリーンティーの味にするために蒸される。乾燥され、押し伸ばされ、汚れているものかサイズの大きいものを振り分ける人のもとへ運ばれる。機械で作業負担量を助けるが、手での仕分けはひつようである。新鮮な葉は過熱しえいる、発酵しているというサインを探しているのである。葉は年に4回収穫される。冬の後に初めてつまれる葉はもっとも高い価格となる。なぜならな、冷たい天気はリッチな味を運んでくる。しかしそれはリスクもあり、作物は霜によってダメージをうける。回復するのに一ヶ月かかる。この霜が起こらないことを願うばかり。農夫は先に良い季節を予想するのは、ビジネスのためにはよいことである。

オーストラリアグリーンティーは多く海外にある。なぜなら、私たちの季節は北半球にあって反対なのである。だから日本のような国が作物を植えているときにわたし達は終わっていた。グリーンティーは当たり前にあるものではなく、人々は健康に良いものだと考える。中国で、グリーンティーは人々の消化を促し、傷を治す人々は助けをする伝統的な薬であった。

グリーンティーは病気、心臓病か癌を予防するのをたすけることができる。酸化防止剤と呼ばれる薬をふくんでいる。かなりワクワクさせる。まだおおくの調べたものが必要としている。

オージー農夫はお茶の育て方を改良し続けている。かなりの新しい産業がここにあり、asiaの発見は次のオーストラリアの大きなことがらになるということがわかる。

KIRSTY BENNETT, REPORTER: It's sipped by politicians, can be used as an ingredient in face masks and is part of traditional ceremonies. It's tea and it's the most popular drink in the world after water.

Every cup of tea starts its life as a plant. It’s the leaves that are processed to make the tea and they have this great sweet smell, so you can see where tea gets much of its aroma from. But this isn't a new discovery; people have been sipping tea for a long time.

It all started in China, where it's believed an emperor discovered it more than 4000 years ago. The story goes that some dried tea leaves flew into his cup and the rest is history. Today, India and China are the biggest exporters. But you can also find tea here in Australia's alpine country.

In Kiewa Valley in Victoria, an Aussie farmer is finishing up his harvest. He's busy clipping off his tea leaves with this harvester, which is just like a huge lawn mower. Once he's done that the buckets of leaves are whisked off to a factory.

All types of tea come from the same plant. But here they're making green tea. The leaves are steamed to bring out the flavour. They're then dried and rolled and put through a sifter to get rid of any bark or oversized leaves. Machinery helps with the workload but there are some things that still need to be done by hand.

MAN: Basically, the freshness of it looking for signs of over-heating and fermenting.

REPORTER: Tea crops can be harvested up to four times a year but it's the first cut after winter that gets the biggest prices. That's because the cooler weather brings out much richer flavours, but it can come at a risk because the crop can get damaged by frost which can take months to recover. Hopefully that's not going to happen this time around. Farmers are expecting a great season ahead and that's a good thing for business.

Aussie green tea is huge overseas because our seasons are opposite to those in the Northern Hemisphere. So, when countries like Japan are just getting their crops ready, ours are finished. Green tea isn't only popular because of the taste; some people reckon it's great for our health.

In China, green tea is used as a traditional medicine to help people's digestive system and to heal wounds. Some people reckon green tea can help prevent diseases like heart disease and cancer. That's because it contains substances called antioxidants. It all sounds pretty exciting but there's still a lot of research that needs to be done.

While that's going on, Aussie farmers will keep trying to improve the way they grow tea. And while it's a pretty new industry here, it shows that Asia's discovery could be Australia's next big thing.

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