見出し画像

2020年10月21日のお弁当 Bento on October 21, 2020

30分以内でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

野菜たっぷりのお弁当 Plenty of vegetables lunch

●白滝のたらこ和え Shirataki noodles with cod roe
白滝は食べやすい長さに切り、鍋に入れて煎り、水分をなくす。
だし醤油少々を入れて味をつけ、
薄皮からこそぎ取ったたらこを加えて混ぜ合わせる。
(※アク取りされていない白滝の場合は、最初に熱湯でさっと茹でてから使ってください。)

Cut Shirataki noodles into easy-to-eat lengths, put them in a pan and roast them to remove water.
Add a little Dashi soy sauce and season it.
Add the cod roe scraped from the thin skin and mix.
(* Shirataki noodles from which lye has not been removed should be boiled in boiling water before use.)


●キャベツの胡麻ナッツ和え Cabbage with sesame and nuts
練りごま、味噌、砂糖少々、だししょうゆ少々を混ぜ合わせ、
刻んだナッツを加える。
キャベツをレンジで蒸し、食べやすい大きさに切って、加えて和える。

Mix sesame cream, miso, a little sugar, and a little Dashi soy sauce,
Add chopped nuts.
Steam the cabbage in the microwave, cut it into pieces that are easy to eat, add and mix.


●トマト tomato


●鶏肉の塩ネギ炒め Stir-fried chicken with salted green onions
一口大に切った鶏肉に塩を振り、調理酒をかけてしばらく置く。
鶏肉に、片栗粉をまぶして、ごま油を熱したフライパンで炒める。
みじん切りにした長ネギを加えて、炒める。

Sprinkle salt on bite-sized chicken, sprinkle with cooking liquor and leave for a while.
Sprinkle the chicken with potato starch and fry in a frying pan with sesame oil.
Add chopped green onions and fry.


●厚揚げ、レンコン、にんじんの煮物 Boiled fried tofu (fried tofu), lotus root, carrot
一口大に切ったニンジン、レンコン、厚揚げを煮て、
火が通ったら、食べやすい長さに切ったえのきを加え、
だししょうゆで味を調える。
※えのきによく味がしみるので、短時間で味が染みにくくても大丈夫です。

Boil bite-sized carrots, lotus roots, and fried tofu,
When cooked, add the enoki mushrooms cut to a length that is easy to eat.
Adjust the taste with dashi soy sauce.
* Even if other vegetables have only a light taste, enoki mushrooms will have a sufficient taste immediately.


●レタスとコーンのハム巻き Lettuce and corn ham roll
千切りにしたレタスと缶詰コーンに、マヨネーズ少々を混ぜ、
半分に切ったハムで巻く。

Mix a little mayonnaise with shredded lettuce and canned corn.
Wrap with ham cut in half.


●ジャガイモ、ピーマン、ひき肉のカレー炒め Stir-fried potatoes, green bell peppers and minced meat with curry
ジャガイモは一口大に切って、レンジで蒸すか、茹でて水分を切っておく。
油を熱したフライパンで、みじん切りにした玉ねぎ、ひき肉を炒め、
ジャガイモ、ピーマンを加えて混ぜる。
カレー粉、トマトケチャップ、ソース、塩、こしょうで、味を調える。

Cut the potatoes into bite-sized pieces and steam them in the microwave or boil them to drain them.
Fry chopped onions and minced meat in an oil-heated frying pan.
Add potatoes and chopped green bell peppers and mix.
Add curry powder, tomato ketchup, sauce, salt and pepper to taste.


●白飯 White rice


この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?