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2021年2月16日のお弁当 Bento on February 16, 2021

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

暖かい野菜スープとシンプルなおにぎり
With warm soup in a soup jar, simple rice balls with only salt


●野菜スープ Vegetable soup
細切りしたニンジン、玉ねぎ、キャベツを煮て、
ローリエの葉、コンソメを加えて煮込む。
野菜が柔らかくなったら、胡椒、タイム、オレガノを加えて香りをつける。

Boil shredded carrots, onions and cabbage,
Add bay leaf and consomme and simmer.
When the vegetables are tender, add pepper, thyme and oregano to add aroma.


●大豆ミートと小松菜のオイスターソース炒め Stir-fried soybean meat and red beans in oyster sauce
フィレタイプの大豆ミートに片栗粉をまぶす。
フライパンにごま油を入れて熱し、大豆ミートを炒め、
食べやすい大きさに切った小松菜を加えて炒め、
オイスターソースで味をつける。

Sprinkle the fillet-type soybean meat with potato starch.
Put sesame oil in a frying pan and heat the soybeans to fry.
Add komatsuna cut to a length that is easy to eat.
Season with oyster sauce.


●細切り大根とニンジンとキュウリの甘酢あえ shredded and mixed radish, carrots and cucumbers in sweet and sour sauce
大根、ニンジン、きゅうりは、薄くスライスしてから細く切って
千切りにし、塩を振ってしばらく置く。
水を加えて、余分な塩を洗い流し、手で水分をよく絞って、
砂糖、酢を加える。

Cut radishes, carrots and cucumbers into thin slices and then cut into fine strips.
Sprinkle with salt and leave for a while.
Add water, wash away excess salt, squeeze well by hand,
Add sugar and vinegar.


●蒸かしたカボチャ Steamed pumpkin
一口大に切って、レンジ用蒸し器で柔らかくなるまで蒸す。

Cut into bite-sized pieces and steam in a microwave oven until soft.


●茹でブロッコリー Boiled broccoli
ブロッコリーは房に分け、野菜スープを作る時に一緒に入れて茹でる。

Divide the broccoli into bunches and boil them together when making the vegetable soup.


●プチトマト Petit tomato


●塩むすび Salt rice balls (※写真なし Not in the photo)
濃い目の塩水をつけた手で、温かいご飯をおにぎりにする。

熱くて大変な時は、ラップを広げて、塩を振り広げ、
暖かなご飯をのせて、ラップごと丸める。

Place warm rice on a hand soaked in strong salt water and squeeze it lightly to make a ball.

When it's hot and hard, spread the wrap, sprinkle salt,
Put warm rice on it and roll it with the wrap.

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