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2021年2月19日のお弁当 Bento on February 19, 2021

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

暖かい野菜スープとシンプルなおにぎり
With warm soup in a soup jar, simple rice balls with only salt


●野菜スープ Vegetable soup
細切りしたニンジン、玉ねぎ、キャベツ、コーンを煮て、
ローリエの葉、コンソメを加えて煮込む。
野菜が柔らかくなったら、胡椒、タイム、オレガノを加えて香りをつける。

Boil shredded carrots, onions, cabbage and corn,
Add bay leaf and consomme and simmer.
When the vegetables are tender, add pepper, thyme and oregano to add aroma.


●厚揚げの揚げ物 Deep-fried Atsuage (fried tofu)
※娘からのリクエストで今日も作りました。

厚揚げは一口大に切って、茹でこぼして余分な脂を抜き、
水とだし醤油を加えて煮たて、火を止めてそのまま味を含ませる。
(前日の夜に作って浸しておくと簡単です。)
味が染みた厚揚げを袋に入れ、片栗粉を入れてまぶす。
揚げ鍋に油を熱して、揚げる。

※By my daughter's request, I made this again today.

Cut the fried tofu into bite-sized pieces, boil and spill to remove excess oil.
Add water and soy sauce, boil, turn off the heat and let the flavor add.
(It's easy to make it the night before and soak it.)
Put the fried tofu with the taste in a bag, add the potato starch and sprinkle it.
Heat the oil in a frying pan and fry them.


●白滝と野菜のチャプチェ風炒め Stir-fried Shirataki and vegetables in Japchae style
白滝は食べやすい長さに切って、フライパンで炒めて水分を飛ばし、
だし醤油を振りかけて下味をつける。
にんじん、玉ねぎを細く切って、ごま油を熱したフライパンで炒め、
細切りしたシイタケ、パプリカ、白滝を加えてさらに炒め、
中華風だし、だし醤油、オイスターソース少々、胡椒を振りかけて味を調える。

Cut the shirataki noodles into pieces that are easy to eat, fry them in a frying pan to remove the water, and sprinkle with dashi-soy sauce to season them.
Cut carrots and onions into small pieces and fry in a frying pan with sesame oil.
Add shredded shiitake mushrooms, paprika and shirataki noodles and fry further.
Sprinkle with Chinese soup stock, dashi-soy sauce, a little oyster sauce, and pepper to taste.


●たたきごぼう Struck burdock
ごぼうは、たわしや丸めたアルミホイルでよくこすって洗い、
泥や黒い部分を取り除き、水にさらす。
めん棒などで叩いて、ごぼうの繊維を柔らかくする。
食べやすい長さにきって、酢を加えた水でゆでる。
だし醤油とみりんを加えて味を調える。
すりごまを加えて混ぜる。

Wash the burdock root with a scrubbing brush or rolled aluminum foil.
Remove mud and black areas and expose to water.
Beat with a rolling pin to soften the burdock fibers.
Cut to a length that is easy to eat and boil in water with vinegar.
Add soy sauce and mirin to adjust the taste.
Sprinkle with rubbed sesame seeds and mix.

●蒸かしたカボチャ Steamed pumpkin
一口大に切って、レンジ用蒸し器で柔らかくなるまで蒸す。

Cut into bite-sized pieces and steam in a microwave oven until soft.


●茹でブロッコリー Boiled broccoli
ブロッコリーは房に分け、野菜スープを作る時に一緒に入れて茹でる。

Divide the broccoli into bunches and boil them together when making the vegetable soup.


●プチトマト Petit tomato


●塩むすび Salt rice balls
濃い目の塩水をつけた手で、温かいご飯をおにぎりにする。

熱くて大変な時は、ラップを広げて、塩を振り広げ、
暖かなご飯をのせて、ラップごと丸める。

Place warm rice on a hand soaked in strong salt water and squeeze it lightly to make a ball.

When it's hot and hard, spread the wrap, sprinkle salt,
Put warm rice on it and roll it with the wrap.


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