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2021年2月24日のお弁当 Bento on February 24, 2021

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

暖かい野菜スープとシンプルなおにぎり
With warm soup in a soup jar, simple rice balls with only salt

●わかめ、長ネギ、里芋のお味噌汁 Wakame seaweed, green onion, taro miso soup
里芋は皮をむいて一口大に切り、茹でる。
乾燥わかめは水で戻して、水分を切る。
里芋が柔らかくなったら、わかめ、斜め切りした長ネギ、昆布だし粉末を
加え、ひと煮立ちしたら、火を止めて味噌を溶き入れる。

Peel the taro, cut it into bite-sized pieces, and boil it.
Rehydrate the dried wakame seaweed with water to drain the water.
When the taro is tender, add wakame seaweed, diagonally chopped green onions, and kelp soup stock powder.
After boiling, turn off the heat and melt the miso.


●小松菜とお麩の炒め物 Stir-fried Japanese mustard spinach and fu
少量のお湯に中華風調味料を加え、お麩を加えて戻す。
余分な水分を絞り、袋に入れ、片栗粉を入れてまぶし、
ごま油を熱したフライパンで、薄く焦げ目がつくまで焼く。
一口の長さに切った小松菜を加えて炒め、塩、胡椒で味を調える。

Add Chinese-style seasoning to a small amount of hot water, and add the fu to return.
Squeeze out excess water, put in a bag, add potato starch and sprinkle.
Bake in a frying pan heated with sesame oil until lightly browned.
Add komatsuna cut to bite length, fry, and season with salt and pepper.


●厚揚げのひき肉(大豆ミート)と白菜と葱のあんかけ Atsuage minced meat (soybean meat), Chinese cabbage and green onion ANKAKE  (thick sauce)
一口大に切った厚揚げは茹でて、余分な油を抜き、
だし醤油を加えて下味をつける。
小さく切った白菜の葉、みじん切りした葱、ひき肉タイプの大豆ミートを
少なめの水で煮て、だし醤油、みりんで味をつける。
厚揚げ、水溶き片栗粉を加えて煮て、とろみをつける。

Chinese cabbage, green onion ankake (rich sauce)
Boil the fried tofu in bite-sized pieces to remove excess oil.
Add soy sauce and season.
Boil small pieces of Chinese cabbage leaves, chopped green onions, and minced soybeans in a small amount of water, and season with dashi-soy sauce and mirin.
Add fried tofu and water-soluble potato starch and simmer to thicken.


●白菜の芯とリンゴのサラダ Chinese cabbage core and apple salad
白菜の芯とリンゴは細めの拍子切りにして、塩少々を振って置き、
水分を切る。
マヨネーズ、ドレッシングを加えて混ぜ、
一口大に切った水菜を加えて合わせる。

Cut the Chinese cabbage core and apples into small pieces, sprinkle some salt on them, and drain the excess water.
Add mayonnaise and dressing and mix.
Add bite-sized mizuna and mix.


●プチトマト Petit tomato


●塩むすび Salt rice balls
濃い目の塩水をつけた手で、温かいご飯をおにぎりにする。

熱くて大変な時は、ラップを広げて、塩を振り広げ、
暖かなご飯をのせて、ラップごと丸める。

Place warm rice on a hand soaked in strong salt water and squeeze it lightly to make a ball.

When it's hot and hard, spread the wrap, sprinkle salt,
Put warm rice on it and roll it with the wrap.

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